Smartphone speurtochten voor het hele gezin. Leuk én leerzaam, gewoon op je eigen smartphone!

 Je bent op zoek naar een leuke activiteit met het hele gezin, maar een wandeling in de natuur… dáár hoef je bij je kids niet mee aan te komen! De meeste wandelroutes zijn namelijk veel te lang, te saai en té educatief.

Dáárom ontwikkelen wij Smartphone Speurtochten speciaal voor gezinnen met kinderen. Ze zitten vol humor, eigenzinnigheid, avontuur, spanning én je steekt er ook nog wat van op.

Resultaat: De kinderen nemen jóu op sleeptouw de natuur in in plaats van andersom!

Dit zijn onze Smartphone Speurtochten

Lotje Smartphone Speurtocht

Een leuke speurtocht in de natuur voor gezinnen met kids vanaf ca. 6 jaar.  Elke Lotje Speurtocht is anders omdat we inzoomen op de natuur, cultuur en geschiedenis van de streek maar dan op z'n Lotjes..... Inclusief een niet-verveel-garantie!  

Lotje Codekraker XXL

Een uitdagend, avontuurlijk spel in de buitenlucht voor kids én hun ouders. Vol met geheime codes, raadsels, geocaches, opdrachten en hersenkrakers.

Beschikbaar vanaf januari 2023.

Spionnen Smartphone Speurtocht

Leuk voor kinderfeestjes vanaf ca. 8 jaar

Help de Geheime Dienst bij het ontmaskeren van een geheimzinnige bende. Door codes te kraken en geheime boodschappen te ontcijferen, kom je stap voor stap bij de geheime opslagplaats... of niet?

Lotje Familie Kerstspeurtocht

Voor het hele gezin! Een speciale kersteditie vol kerstbeleving, muziek, het kerstverhaal, wintersfeer saamhorigheid en bezinning... op z'n 'Lotjes' natuurlijk! Deze speurtocht popt vanaf 6 december 2022 weer op door heel Nederland.  

Lotje Familie Paasspeurtocht

Voor het hele gezin! De Kippenbende heeft de paaseieren gestolen en die moeten natuurlijk worden teruggevonden! Help jij mee? Een speurtocht vol vrolijke paasbeleving, muziek, het paasverhaal, grapjes en raadsels. Popt overal op tijdens Pasen.

Overige smartphone speurtochten

Naast alle vaste concepten, creëren we ook smartphone speurtochten op maat voor vakantieparken, campings, restaurants  of bezoekerscentra. Er is er zelfs een over het water...!

Nieuwsbrief met alles over onze Smartphone Speurtochten

Mis niets en blijf op de hoogtevan alle nieuwtjes!

Lotje Smartphone Speurtochten

Lotje Smartphone Speurtocht : De Geheime Sleutels van...

Het Lotje Concept

Een Lotje Smartphone Speurtocht is avontuurlijke buitenbeleving speciaal voor gezinnen met kinderen van

ca. 6-12 jaar. Een gezinsactiviteit die je het hele jaar door gratis kunt doen, gewoon met je eigen smartphone.

Ze starten meestal bij vakantieparken, campings, kindvriendelijke horeca en bezoekerscentra. We kiezen natuurlijk altijd voor de leukste en avontuurlijkste paadjes. Met een Lotje Speurtocht heb je samen plezier en beleef je een unieke rondleiding door de natuur.

De natuur, cultuur en geschiedenis van de streek

Er zijn al zo'n 25 Lotje Speurtochten in Nederland, maar ze zijn allemaal weer anders! De typische natuur, cultuur en geschiedenis van het gebied komen voorbij, maar alles op z'n Lotjes. Dus verwerkt in leuke weetjes, gekke vragen en opdrachten, eigenaardige (streek)verhalen en melige grapjes die je graag wilt doorvertellen. Ook hoor je van alles over de gekke en grappige gewoontes van de mensen die in die streek wonen. Leuk én leerzaam dus! 

De natuur en cultuur van de streek

Grappige weetjes die je niet vergeet

Iedere Lotje Speurtocht is uniek! Je zult dus echt weten waar je bent geweest. De typische natuur en cultuur van het gebied komen voorbij, maar alles op z'n Lotjes, dus verwerkt in interessante weetjes, gekke vragen en opdrachten, eigenaardige verhalen en melige grapjes.  Loop je langs een dassenburcht of een boom waar een bever aan heeft geknaagd, dan popt de vertelstem automatisch op om je hierop te wijzen! 

Lotje vertelt over boeiende planten en dieren die je kunt tegenkomen, zoals het vleesetende plantje zonnedauw, gagel waar ze bier van maakten of de 'Big 5' en hoe je die het best kunt spotten. Ook krijg je geheimpjes te horen, zoals waarom de boswachter steeds die roze waterlelies uit het water vist! En dat het roostertje bij de uitgang van het park de wilde zwijnen zou moeten tegenhouden... maar dat dus niet doet!

Doe kéns mich de poekel roetsjen!

Spannende mytes en legendes

In sommige Lotje Smartphone Speurtochten krijg je gratis en voor niks een snelcursus streekdialect :-) Zo kom je te weten wat een Tukker bedoelt met "Noe he'j de proem'n in 'n drek!" en dat je maar beter kunt gaan als je een Limburger hoort zeggen: "Doe kéns mich de poekel roetsjen". En in welk deel van Nederland houden ze van 'nonnevotten'?

Er bestaan veel oude verhalen die Lotje je eens even uit doeken zal doen. Schrik dus niet als je op de Veluwe ineens het spookachtige geluid van de Witte Wieven hoort die over het water zweven. En ken je de legende van de kabouters die al  je huisraad meenemen? Of het spannende verhaal van de Bokkenrijders? Allemaal verhalen die opnieuw worden beleefd tijdens de Lotje Smartphone Speurtochten.

Dit kan je altijd van een Lotje Speurtocht verwachten

Alle Lotje Speurtochten zijn gratis 

De speurtocht kan vooraf worden gedownload en werkt dus ook offline.

Elke Lotje Speurtocht is uniek.

Vol gekke weetjes, grappige quizvragen en leuke (groeps)opdrachten.

De vertelstem popt overal automatisch op.

Bij het startpunt kan je de handige flyer ophalen, maar je vind 'm ook in de app. 

In elke Lotje Speurtocht is een 'Geheime Foto Opdracht' verwerkt waarmee je een leuk prijsje kunt winnen.

Reviews van deelnemers

Bij Landal De Lommerbergen

Bij Park Berkenrhode

wat was dit ontzettend leuk!! Voor iedereen plezier, mannen (7 en 10 jaar) voorop en de weg gewezen. Wij als ouders genoten van het prachtige bos en onze dochter (4jaar) huppelde vrolijk mee! Kan het iedereen aanbevelen!

Het was een topspeurtocht! Zeer leerrijk en vol afwisseling.

Ninthe (8), Vince (7), Fien (5) en ik (37) hebben er enorm van genoten.

Heel leuk om met de smartphone de omgeving te verkennen, dan kan je al niet verloren lopen...

Dit gaan we zeker vaker doen!

Dankjewel voor deze moderne, interactieve manier van wandelen.

familie van Dijk

Bij Bezoekerscentrum Leudal

Familie Vd Meerschaert

Geweldig genoten! De kinderen vonden het gaaf en stoer.

Desiree Cuijpers

Bij Camping de Bosgraaf

Bij Landal Hoog Vaals

Midden in de winter, heel leuk! Spannend...de witte wieven. De oranje beek. Durf ik erover heen te springen?

Een speurtocht dat zeker de moeite waard is geweest. We hebben genoten van de wandeling, de omgeving, de weetjes, de raadsels en de speurtocht 😉 Een echte aanrader!

Ties

Cytje

Bij Park Sonsbeek

Bij Sarsven en De Banen

Ontzettend leuk om te doen. Heel duidelijk en uitdagend voor de kinderen

Echt super leuk om met de kinderen te doen en ook nog eens leerzaam. onze kinderen liepen graag mee (5, 8 en 11 jaar)

Eline

Judith

Bij Slot Cranendonck

Bij Restaurant Op d'n Berg


Wat een ontzettend leuke tocht door het bos hier bij de camping Heldense bossen en Restaurant Op d'n berg! Aanrader voor iedereen met kinderen. Ik ga gauw kijken waar Lotje andere routes heeft uitgezet.

Leuke paadjes en een echt avontuur. De kids en wij hebben genoten!

Susan

Bas

Alle Lotje Smartphone Speurtochten op de kaart

Of scan deze

QR-code

LotjeCodekraker XXL

Beschikbaar vanaf januari 2023

De Lotje Codekraker XXL is een nieuw spel in de buitenlucht

 dat op dit moment in ontwikkeling is. Het wordt een speurtocht voor het hele gezin vol met verrassende raadsels, grappige hersenkrakers, melige groepsopdrachten en het avontuurlijke van geocachen. Vanaf begin 2023 kan de Codekraker XXL op de eerste locaties in Nederland worden gelopen. In onze nieuwsbrief houden we je op de hoogte

Nieuwsbrief met alles over onze Smartphone Speurtochten

Mis niets en blijf op de hoogtevan alle nieuwtjes!

Spanning en avontuur...

Navigeren en codes kraken

De Geheime Dienst heeft bewijs gevonden dat er een internationaal bendenetwerk actief is. Deze bendeleden zijn ongrijpbaar! Ze verstoppen zich in de natuur, communiceren via geheime boodschappen (zoals de dieren dat doen) en hebben ieder hun eigen, soms vreemde specialisatie. Op die manier smeden zij hun plannen en kunnen ze ongestoord hun gang gaan. Want wie weet er tegenwoordig nog iets af van de natuur..? De geheime dienst zit met de handen in het haar en heeft hulp nodig van spionnen die in het diepste geheim in deze organisatie willen infiltreren! Durf jij het aan?

In de Spionnen Smartphone Speurtocht word je uitgedaagd om achter de duistere plannen van bendeleider 'De Spin' te komen en de locatie van de kostbare buit te te vinden. Je krijgt het onderzoeksmateriaal en de bewijsstukken die de Geheime Dienst tot nu toe heeft weten te vinden. Door spelenderwijs codes te kraken en geheime boodschappen te ontcijferen, kruip je in de huid van de bendeleden en kom je stap voor stap dichter bij de geheime opslagplaats. Hoe beter dit lukt,  hoe hoger de score! Een spannende activiteit van ca. 2 uur, ideaal voor een verjaardagsfeestje.

De Spionnen Smartphone Speurtocht is in maart 2021 getest door 9 gezinnen en een kinderfeestje.

Een groot fantasieverhaal, maar boordevol interessante feitjes en waarheden. De waarheid en de  leugen lopen door elkaar... Spanning, humor & je gaat er ook nog wat van leren....

Reviews van deelnemers

Geweldig leuk gedaan! in de natuur, je bent buiten, puzzelen met het gezin.

🧐 Fantastische spionnen speurtocht. Duidelijk verhaal en o zo spannend😱 En wat een geweldige locatie is die Duivelsberg👍

Rutger Abels bij
Pannenkoekenrestaurant De Duivelsberg 

Michael Bij
De Houtsberg

Erg leuke speurtocht, goed in elkaar gezet! Aanrader🎉 bedankt voor deze leuke middag. de kids (en wij) hebben genoten

Chantal (met 3 meiden 10, 11 en 12 jaar)

"De speurtocht was erg leuk! Klopte helemaal! Leuk om samen met het gezin de opdrachten uit te voeren en tegelijkertijd lekker in de natuur actief bezig te zijn. Interessante vragen en een mooie route. 👍👍!'

Vandaag een leuke en spannende spionnen speurtocht gelopen! Aanrader! De kids vonden het geweldig! Dank voor de leuke middag!'

Anouk
(met 2 jongens van 11 jaar)

Sandra
(met 1 jongen 9 jaar en meisje 7 jaar)

super leuke opzet. echt een aanrader!!

Van Dalenbij Europarcs Gulperberg

Bijzonder leuke speurtocht!! Mooi in elkaar gezet en zo wordt wandelen voor de kinderen ook nog leuk.

Geweldige spionnentocht, echt een aanrader

Bart
bij  Vakantiepark de Thijmse Berg

Bas, Finn, Lux en Petra 
bij Vakantiepark Beerze Bulten

Alle Spionnen Smartphone Speurtochten op de kaart

Hoe werkt de Spionnen Speurtocht in de praktijk?

De Spionnen Smartphone Speurtocht start altijd bij de balie/receptie van een vakantiepark of restaurant. Nadat je je hebt gemeld, ontvang je het materiaal dat voor je is achtergelaten door 'de Geheime Dienst'. Daarmee kan je de eerste test uitvoeren die bestaat uit het kraken van de codes van een boekkluis en een geheimzinnige koffer.

Zodra dat is gelukt, ga je op pad met je smartphone. Tijdens de speurtocht die ca. 2 uur duurt, poppen automatisch verrassende en spannende verhalen, opdrachten en vragen op. Na afloop ontvangen alle kinderen een certificaat. Deze speurtocht wordt tegen betaling aangeboden. Informeer bij de betreffende locaties naar de prijs en de mogelijkheden. 

Of scan deze

QR-code

Nieuwsbrief met alles over onze Smartphone Speurtochten

Mis niets en blijf op de hoogtevan alle nieuwtjes!

Overige Smartphone Speurtochten

Hieronder vind je al onze overige smartphone speurtochten. Allemaal bijzondere creaties met hun eigen verhaal.

Klik of tik op de titel vervolgens op 'Beluister audio'. Dan kom je er gelijk helemaal in!

Alle overige Smartphone Speurtochten op de kaart